byMIA

Om oss

- Det lilla bokförlaget med de stora tankarna!

byMIA är det lilla familjeföretaget som ger ut barnböcker. Vi inriktar oss på böcker som är genomtänkta och som väcker tankar och känslor. Vi tror att böcker är ett oöverträffat sätt att ge våra barn en fin start i livet.

byMIA förlag startades våren 2015 av Åke och Jill Steinmetz i Borås. byMIA är en del av MRWS Global AB. 


 
 

 

 

Mariana Steinmetz

Mariana Steinmetz tillsammans med sin hund Tilda.

Jag heter Mariana Steinmetz och skriver böckerna som ges ut av byMIA. Jag har i princip hela mitt liv tyckt mycket om att uttrycka mig i skrift. Redan som tioåring började jag som minireporter på en tidning och skrev där artiklar, recenserade böcker mm. Ord ger liv. Sammanhängande ord genererar tankar. Meningar berör oss och väcker känslor. Det är min filosofi.
 
Jag har alltid haft en speciell kärlek till barnböcker. Det är något alldeles särskilt med dessa konstverk. Det är precis så jag ser dessa underbara ting, konstverk som skapats för att väcka något i oss, litet barn eller vuxen har ingen betydelse. Vi ska beröras av vad vi läser och vi ska känna något för illustrationerna vi ser. Sagor är en skatt. Jag tycker att det är viktigt att stanna upp i vardagen och låta sig slukas i en annan värld, sagornas värld.
 
Min debutbok heter "Mia och Farmor". Boken handlar om sorgen och saknaden efter en älskad farmor.
 
Att berätta om döden för våra yngsta barn är enligt mig något av det svåraste som finns. Vad händer efter döden? Hur blir man glad igen? Vem ska laga plättar nu? Varför gråter inte pappa?
 
Bokens huvudperson är flickan Mia, som har många funderingar kring döden efter att hennes farmor flyttat till himlen.
 
Döden är enligt de flesta ett ämne, som är svårt att både prata om och hantera. Min förhoppning är att lässtunden tillsammans med ditt barn ska bli en stund att samtala med barnet kring frågor som uppkommer och prata kring bilderna. 

Mia och Farmor är till för dig som vill ge ditt barn en tro på att vi lever vidare efter döden, och att alla kommer ses igen.
 
Min tanke är att i framtiden först och främst ge ut en serie "Mia-böcker", som handlar om Mia i olika situationer. Min förhoppning är att det lilla barnet ska följa med Mia på hennes äventyr och kunna känna igen sig och relatera till böckerna. Läsupplevelsen tillsammans, tycker jag är en av de finaste gåvor du kan ge ditt barn. Att få krydda vår tillvaro med en mysig stund tillsammans med våra små kottar, är något av det viktigaste som finns.
 
/Mariana Steinmetz
 

Mariana Steinmetz med debutboken Mia och Farmor.
Foto: Bengt Lagerstedt, Borås Tidning.